Mist verandert bouwterrein Nieuwe Sluis in spookdorp: hijsen is lastig, metingen niet uitgevoerd

Voor wie het nog niet is opgevallen: het is mistig. De mist hangt ook boven het bouwterrein van de Nieuwe Sluis in Terneuzen en daar ondervinden de bouwers last van. Zo is hijsen lastig en kunnen er ook bepaalde metingen niet worden uitgevoerd.
Nieuwe Sluis mist
De mist maakt het hijsen op het bouwterrein van de Nieuwe Sluis in Terneuzen lastig © Omroep Zeeland
Het terrein krijgt door de mist een spookachtig karakter. De toppen van de torenkranen zijn nauwelijks te zien. Vandaar dat de hijswerkzaamheden maar beperkt worden uitgevoerd. "Door het beperkte zicht is de veiligheid over grote afstanden en tussen de diverse torenkranen onvoldoende gewaarborgd," laat een woordvoerder weten.
Niet uitvoerbaar
Ook geplande metingen worden uitgesteld. Het gaat dan om maatvoeringen die nodig zijn voordat er met bepaalde werkzaamheden in de sluishoofden kan worden gestart. Daarvoor zijn exacte plaatsbepalingen nodig, maar die met de huidige mist niet uitvoerbaar.
Nieuwe Sluis mist
Het lijkt een stuk stiller op het terrein door de mist, een beetje spookachtig zelfs © Omroep Zeeland
Toch zitten de bouwers niet stil vandaag. Zo zijn er genoeg lopende werkzaamheden binnen het betonwerk van de sluis die wel kunnen doorgaan. Dus geen reden voor zorgen, aldus de woordvoerder. "De werkzaamheden worden nu in een aangepaste volgorde uitgevoerd, waardoor de mist geen impact heeft op de bouwplanning."