Telefoon roodgloeiend bij kapperszaak: 'We zijn verheugd, maar het is ook heel hard nodig'

Roodgloeiend staan de telefoons bij kapperszaak Wolters Kappers in Middelburg. Omdat de kappers zeer waarschijnlijk zaterdag weer open mogen maken klanten massaal een afspraak. "Onze twee lijnen zijn constant bezet. Dat is gister al begonnen en dat gaat vandaag door", vertelt Alice Vos.
Kapperszaak 169.
De kappers bij Wolter Vos in Middelburg kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan © Omroep Zeeland
De kapperszaken waren sinds half december dicht en misten zo ook de drukte van de feestmaand in december. "Als je dan weer open mag wil je dat zo goed mogelijk doen. Het vergt weer heel veel voorbereiding. En we willen iedereen de kans geven om zich te laten knippen", aldus Vos. Dat iedereen dat graag wil, merken ze, want de agenda zit de komende dagen vol. "We zijn verheugd, maar het is ook heel hard nodig."
Alice Vos staat er vrijdag bij de voorbereidingen niet alleen voor. Haar collega's hangen continue aan de lijn en stralen ook veel plezier uit. "Ik heb er helemaal zin in. Ik kan echt niet wachten", vertelt Demi Ravensbergen. "Het is heel druk aan de telefoon, maar we puzzelen gewoon zoveel mogelijk", aldus Senna Boonen.
Kapperszaak Wolter Vos
De kapperszaak staat er op vrijdag nog leeg bij © Omroep Zeeland
De opening van de kapperszaken komt voor Vos als geroepen. "Zo'n derde lockdown hakt er gewoon in. We zagen het deze keer ook echt niet aankomen. En we hebben ook een hele belangrijke maand, december gemist. We kunnen deze maand ook niet meer inhalen. Het is gewoon verloren."
Wolters Kappers gaat de komende dagen eerder open omdat ze waarschijnlijk wel om 17.00 uur de deuren moeten sluiten. In de persconferentie van vrijdagavond maakt het kabinet de versoepelingen definitief bekend.