Goedemorgen! Persconferentie, hoop op perspectief en politiehond helpt bij aanhouding

Goedemorgen op vrijdag de veertiende! Verschillende Zeeuwen zullen vanavond in spanning voor de buis zitten, om 19.00 uur is er een nieuwe coronapersconferentie. Dat is misschien even wennen: naast premier Rutte zien we vanavond niet Hugo de Jonge, maar Ernst Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid.
Ernst Kuipers
Ernst Kuipers bij het Catshuisoverleg gisteren © ANP
Erik van Merrienboer, de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft al aangegeven dat hij hoopt op duidelijkheid: "Alsjeblieft, bied perspectief!" Ook zei hij, samen met de andere Zeeuwse burgemeesters, begrip te hebben voor acties op zaterdag. Zo zijn er ondernemers die dan uit protest de deuren openen.

Niet-essentiële winkels weer open op afspraak

Toch lijken ondernemers al snel met versoepelingen te maken te krijgen. Haagse bronnen melden aan de NOS dat mensen vanaf morgen op afspraak in niet-essentiële winkels terechtkunnen en ook weer een afspraak kunnen maken bij de kapper en andere contactberoepen. Ook universiteiten, hogescholen en het mbo zouden weer fysiek les mogen geven.
Politiehond Kane hielp gisteren bij de aanhouding van een verdachte van een woninginbraak. Niet alleen met dank aan Kane kon de verdachte worden aangehouden. "De melder was zo slim om even een foto te maken", aldus de politie.
Diensthond Kane helpt bij het vinden van de verdachte
Diensthond Kane helpt bij het vinden van de verdachte © Politie
De verpleeghuisafdelingen van ZorgSaam moeten vanaf dit jaar met minder verzorgenden meer cliënten opvangen. De organisatie moet snijden in de personeelsbezetting op de groep dementerenden. Oorzaak: de vele nieuwbouwplannen in Zeeuws-Vlaanderen.

Nieuw nummer JB Meijers

Gitarist en producer JB Meijers komt vandaag met een nieuwe single: Unconditionally. De muzikant die in Hulst opgroeide heeft de handen ineengeslagen met Golden Earring-zanger Barry Hay. Later komt een album uit en geeft het duo een optreden in Ziggo Dome in Mexicaanse sferen: Fiësta de la Vida. Deze ochtend hoor je het nieuwe nummer in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker. Luister hier mee naar het programma.
Mooie lucht tijdens zonsopkomst in 's-Gravenpolder
Mooie lucht tijdens zonsopkomst in 's-Gravenpolder © Kristian de Winter

Het weer

Het begint op veel plaatsen nog mistig en plaatselijk is er ook dichte mist, maar vooral aan zee zijn er vanochtend ook al enkele opklaringen. Vanmiddag komen verspreid opklaringen voor en in de kustzone wordt het vrij zonnig, maar lokaal kunnen mistbanken hardnekkig zijn. Maximum vanmiddag rond 5 graden en een zwakke tot matige veranderlijke wind. Morgen is het ook nog rustig met wat zon, maar 's ochtends kans op mistvelden. Zondag is er in de loop van zondag kans op een bui, meer kans op een bui is er begin volgende week.