Anne Frankboom staat eindelijk op zijn plaats: 'Trots dat wij dit hebben!'

Leerlingen van basisschool De Berenburcht in Oostburg hebben vandaag een Anne Frankboom geplant. De boom staat vlakbij de protestantse kerk en is een stekje van de boom in Amsterdam waar Anne Frank op keek, vanuit haar onderduikadres. De Berenburcht had de gemeente vorig jaar om zo'n boom gevraagd, om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.
Anne Frankboom
"Het is een hele prestatie vinden wij dat hij er nu staat!", zegt Edwin Dekker (13). Veel kinderen die vorig schooljaar de boom hebben aangevraagd bij de gemeente zijn nu verkast naar de middelbare school. "Oostburg is echt klein en toch hebben wij het voor elkaar gekregen om een échte Anne Frankboom hier weg te zetten", aldus de twaalfjarige Alwin van Geels.
Brief
De 28 kinderen stuurden vorig schooljaar een brief aan de gemeente Sluis om te vragen of er een boom mocht komen staan. In een speciale brief aan de burgemeester schreven ze waarom ze dat graag wilden.
Anne Frankboom
De leerlingen van de De Berenburcht zijn blij met de boom. © Omroep Zeeland
De echte Anne Frankboom is in 2010 in Amsterdam omgewaaid. Maar stekjes van de beroemde paardenkastanje, die Anne kon zien vanuit haar onderduikadres, zijn er nog wel. Veel scholen hebben inmiddels zo'n stekje gepland.
Anne Frankboom 2
De boom staat bij de protestante kerk. © Omroep Zeeland