De politie viel dit pand met een stormram binnen, nu is het voor drie maanden gesloten

Burgemeester Marga Vermue van Sluis heeft twee drugspanden in haar gemeente gesloten. Het gaat om panden aan de Nieuwstraat in Eede en de Burchtstraat in Oostburg.
Hennepkwekerij Burchtstraat Oostburg
De hennepkwekerij in Oostburg werd binnengevallen met een stormram © Wijkagenten Sluis
In het pand in Eede werd een hennepkwekerij met 190 planten en veertig stekjes aangetroffen. In Oostburg ging het om een kwekerij met 544 hennepplanten. Daarnaast werd daar 2.345 gram hennep gevonden en 209 gram hasj. Beide panden zijn voor drie maanden gesloten.
Het pand in Oostburg viel de politie vorige maand met een stormram binnen. De politie liet toen weten dat de hennepkwekerij "buitengewoon gevaarlijk" was voor omliggende gebouwen: "Kijk maar naar de schroeiplekken in het plastic."
Op beelden die de politie deelde waren, behalve de hennepplanten, ook een provisorische meterkast met allerlei kabels en gedroogde hennep te zien.
Het besluit van de burgemeester om de panden te sluiten, is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Na een drugsvondst kunnen burgemeesters een pand voor maximaal zes maanden sluiten om drugshandel te stoppen en anderen af te schrikken.