Kansloos Oemoemenoe ook niet opgewassen tegen Oisterwijk Oysters

Het is Oemoemenoe niet gelukt om de punten op het eigen sportpark te houden. In de ereklasse van het rugby verloor het met 7-38 van Oisterwijk Oysters. De ploeg uit Middelburg leed daarmee de tiende nederlaag in elf wedstrijden. Na afloop van het duel maakte trainer Reweti Montgomery bekend te stoppen na dit seizoen.
Kansloos Oemoemenoe ook niet opgewassen tegen Oisterwijk Oysters
Oemoemenoe, de nummer veertien van de ereklasse, hoopte na de nederlaag tegen The Bassets van vorige week op eerherstel in het duel met Oisterwijk Oysters. De ploeg uit Noord-Brabant stond voorafgaand aan deze wedstrijd slechts twee plekken hoger dan de Middelburgse formatie. Toch was het de uitploeg die Oemoemenoe in de beginfase geen centimeter ruimte gaf. Na een kwartier werd dat overwicht ook in de score zichtbaar. De eerste try werd gedrukt door Syb Kelders en de bijbehorende conversie benut door Matias Pfaff.
Nog voor de onderbreking liepen de bezoekers over Oemoemenoe heen. Door try's van de uit Goes afkomstige Ernst Berman, Kees Kuijpers en Gijs Meeuwis liep Oisterwijk Oysters uit naar een 0-24 voorsprong. Na de rust kwamen daar nog vijfpunters bij door Joep Jansen en opnieuw Berman. Deniël van der Waal deed namens de thuisploeg wat terug en scoorde een try waarna de conversie werd benut door Joey Luitwieler. Daarmee werd de eindstand op 7-38 bepaald.
'Het is moeilijk om kansen te creëren als je de bal niet hebt.'

Competitie in tweeën gesplitst

Door het verlies blijft Oemoemenoe steken op de veertiende plek in de competitie. De laatste ronde in de eerste seizoenshelft van de ereklasse is op 12 maart. Daarna wordt de competitie in tweeën gesplitst. Voor Oemoemenoe is het met nog vier duels te gaan niet meer haalbaar om bij de eerste acht te komen. In de degradatiepoule zal de ploeg van trainer Reweti Montgomery moeten strijden om op het hoogste niveau actief te blijven.
Na dit seizoen stopt Montgomery als trainer van de Middelburgers. De club wil na vier seizoenen een andere weg inslaan. De Nieuw-Zeelander hoopt dit seizoen goed af te kunnen sluiten door Oemoemenoe in de ereklasse te houden. Eerder liet Montgomery weten dat hij geniet van zijn tijd bij de club.