Goedemorgen. Stille tocht voor Tim, vlaggen halfstok en Blue Monday

Goedemorgen, een overzicht van van het Zeeuwse nieuws op Blue Monday. Het was een indrukwekkende tocht, gisteren voor de doodgestoken Tim. Honderden mensen liepen mee in Middelburg de stille tocht om het 15-jarige slachtoffer van een steekpartij te herdenken. Tim overleed woensdag aan de verwondingen die hij daarbij opliep.
Stille tocht Tim Dauwendaele.
Honderden mensen liepen mee met de stille tocht © HVZeeland
De 15-jarige Tim is een week geleden neergestoken op het veldje in Middelburg. Hij lag een paar dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis en overleed afgelopen woensdag aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen

In verband met de steekpartij zijn een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland aangehouden. Dat gebeurde in de woning van hun moeder, in Dauwendaele, waar ze op dat moment verbleven. Beide jongens zitten nog vast.
Het MuZEEum in Vlissingen heeft de vlaggen voor de deur van het museum halfstok gehangen uit protest.
Het MuZEEum in Vlissingen heeft de vlaggen voor de deur van het museum halfstok gehangen uit protest. © Facebook MuZEEum
Het MuZEEum in Vlissingen heeft de vlaggen voor de deur van het museum halfstok gehangen uit protest. Het muZEEum is 'boos en verdrietig'. Volgens het bestuur is bewezen dat musea veilig open kunnen. "En in deze tijden kunnen we allemaal wel een gezonde dosis verbinding, schoonheid en troost gebruiken. Dus wij willen per direct weer open!", aldus het MuZEEum.
Passend onderwijs Zeeuws-Vlaanderen
In Sluis wordt nu passend onderwijs gegeven bij De Bonte Vlinder © Omroep Zeeland
In Sluis is sinds kort een nieuwe vorm van onderwijs van start gegaan: De Bonte Vlinder. In een kleine klas gaan kinderen van 3 tot 7 jaar iedere week naar deze school en worden daar maandenlang geobserveerd. Na die periode kunnen de kinderen met een passend plan weer terug naar hun eigen klas in het reguliere onderwijs. Het project is een samenwerking tussen schoolbesturen, de kinderopvang, het samenwerkingsverband Passend Onderwijs en de gemeente Sluis.
Zeevonk Westkapelle 1
Blauwe zeevonk tegen een blauwe lucht in Westkapelle, op Blue Monday © Jesse Meliefste
Het is vandaag Blue Monday, zogezegd de meest deprimerende dag van het jaar. De dag is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall in 2005. Hij zou, naar eigen zeggen, een wetenschappelijk verantwoorde formule hebben ontwikkeld waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Het weer

Het wordt een vrij mooie maandag met een afwisseling van wolken en, vooral aan zee, flinke zonnige perioden. Er is een matige westen- tot noordwestenwind en het wordt een graad of zeven.