Lijsttrekker Lokale Partij Middelburg trekt zich noodgedwongen terug

Piet Kraan, lijsttrekker van de Lokale Partij Middelburg (LPM) heeft zich noodgedwongen terug moeten trekken. De 75-jarige Kraan is ziek, en wil zich volledig op zijn herstel richten. De LPM gaat nu met Eduard Smit als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen in.
Piet Kraan Lokale Partij Middelburg
Piet Kraan in 2018 © Omroep Zeeland
Het nieuws dat Kraan ernstig ziek is kwam als een nare verrassing, volgens Ad Kunst van de LPM: "We waren volop bezig met de komende verkiezingen toen hij het ons vertelde." De LPM moet nu de nieuwe kieslijst door de leden laten goedkeuren. Naast Smit, die als fractie-assistent aan de LPM verbonden was de laatste jaren en nu als lijsttrekker en beoogd wethouder de verkiezingen ingaat, wordt Bram de Buck als fractievoorzitter naar voren geschoven.

Lijstduwer

"Piet Kraan blijft nog wel tot maart, wanneer de verkiezingen zijn, in functie", zegt Ad Kunst, "En komt samen met wethouder Carla Doorn, en raadslid Ed de Graaf onderop de lijst als lijstduwer. Hopelijk lukt het hem om beter te worden, zodat hij zich nog steeds voor de LPM kan blijven inzetten. Maar het allerbelangrijkste is dat hij geneest."
Piet Kraan raadsvergadering Middelburg
Piet Kraan tijdens een raadsvergadering in Middelburg © Omroep Zeeland
Kraan zit inmiddels al 25 jaar in de Middelburgse politiek. In 1997 begon hij bij de PvdA , en ging in 2001 bij de Politieke Partij Middelburg. In 2010 richtte hij samen met Wim Steketee de LPM op. Die partij groeide uit tot de grootste in de gemeenteraad (in deze periode 6 zetels) en maakt deel uit van de huidige coalitie, samen met de VVD, SGP, en het CDA.
De partij heeft om privacyredenen niet bekendgemaakt waar Kraan aan lijdt.