Macarons voor personeel ZorgSaam: 'We kunnen wel iets positiefs gebruiken'

Het personeel van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen is vanmorgen getrakteerd op macarons. De gever wil het zorgpersoneel een hart onder de riem steken op deze 'depridag' in tijden van corona.
Medewerkers van ZorgSaam werden vandaag op macarons getrakteerd
Personeel van de spoedeisende hulp (SEH) werd vanmorgen vlak voor hun ochtendpauze verrast door de zoete lekkernij. Verpleegkundige Jacco (die vanwege zijn veiligheid niet met achternaam in het nieuws wil) nam de bijna twintig dozen met koekjes maar wat graag in ontvangst. "We kunnen altijd was positiefs gebruiken. Zeker in deze tijd én op deze dag."

Aangevallen door patiënten

Marco van Wijck is eigenaar van een bedrijf in verpakkingsmaterialen en kwam op het idee toen hij op het nieuws hoorde dat zorgpersoneel in een ziekenhuis werd aangevallen door patiënten. "Ik dacht: echt, dit kan toch niet?" Ook had Van Wijck al lang niets meer gehoord over een initiatief richting de zorgmedewerkers, waardoor hij zelf het voortouw nam.
Marco van Wijck macarons ZorgSaam
Gulle gever Marco van Wijck met de macarons © Omroep Zeeland
De dag van de overhandiging is speciaal uitgekozen omdat het 'Blue Monday' is. Die dag wordt wel 'de meest deprimerende maandag van het jaar' genoemd. Van Wijck wil dat vandaag wordt onthouden als positief.
In het begin van de coronatijd werden ze in het ziekenhuis van Terneuzen soms bedolven onder de cadeaus van gulle gevers. Bijna twee jaar later is dat anders. Volgens verpleegkundige Jacco gaat het nu qua druk goed met corona, "Maar we weten natuurlijk niet of het nog storm gaat lopen."

Incidenten op de SEH

Ook merkt Jacco dat de sfeer is veranderd in de ziekenhuizen. Op de spoedeisende hulp hebben ze soms te maken met patiënten, of familie met korte lontjes. "Het valt hier in Zeeuws-Vlaanderen gelukkig nog mee, maar ook hier hebben we wel eens te maken met vervelende incidenten."