West-Souburger Jeroen Rietbergen en Linda de Mol uit elkaar

Linda de Mol en West-Souburger Jeroen Rietbergen zijn niet langer samen. Dat laat De Mol weten in een statement op haar website Linda.nl. De relatie stond onder hoogspanning vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Rietbergen.
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol
Jeroen Rietbergen en Linda de Mol zijn uit elkaar © ANP
Eind vorige week maakte BNNVARA bekend dat er in het programma BOOS komende donderdag aandacht wordt besteed aan beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. "Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma", stelt BNNVARA.

Statement

In het statement reageert De Mol op het nieuws. Zo zijn er volgens de presentatrice ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ze geen weet van had. "Omdat ze anoniem zijn, weet ik niet wat waar is en wat niet", schrijft ze. Ook vertelt Linda dat Jeroen niet meer bij haar woont.
Rietbergen gaf eerder aan heel veel spijt te hebben van zijn gedrag. "Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen. "

Een plekje geven

Het nieuws heeft ook effect op het werk van Linda en Jeroen. "Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen even", vertelt De Mol. Jeroen stapte naar aanleiding van de beschuldigingen op als bandleider bij The Voice.