Boekenweek verplaatst naar april: 'Ze proberen het zekere voor het onzekere te nemen'

De Boekenweek, die eigenlijk in maart zou beginnen, is verplaatst naar negen april. Stichting CPNB maakt deze keuze vanwege de huidige coronamaatregelen. Bij boekenwinkel Het Paard van Troje in Goes zijn ze blij met dit besluit.
Boekenweek verplaatst naar april
"Activiteiten horen echt bij een Boekenweek. Daar moet iedereen naartoe kunnen. Als dat nog niet kan, mis je echt een deel. Ik denk dat ze nu het zekere voor het onzekere kiezen", vertelt Anthoni Fierloos. De maand april komt Fierloos ook beter uit omdat de eerdere datum in de voorjaarsvakantie viel en dan mist hij klanten.

Voorbereidingen

In eerste instantie zou de Boekenweek van 5 tot en met 13 maart zijn. Fierloos was dus ook al bezig met de voorbereidingen. Zo zou de schrijver van het Boekenweekgeschenk Ilja Leonard Pfeijffer langskomen in de winkel in Goes. "Pfeijffer zou op zondag een lezing komen geven en hij is natuurlijk de grootste naam van de Boekenweek. Maar ik ga ervanuit dat dit nu wordt doorgeschoven naar de nieuwe Boekenweek. Dat zal nog wel een hele organisatie worden, want deze man woont in Italië."
Andere activiteiten verschuift Fierloos door naar april. "Er blijft ook wel iets in die originele week staan, maar dat is helemaal niet erg. Zo hebben we alleen maar extra activiteiten als het mag." Eén van die activiteiten is de presentatie van het nieuwe boek van schrijver Jeroen Windmeijer. Waarschijnlijk zal de schrijver zijn boek gewoon in maart komen signeren.

'Eerste liefde'

Het thema van deze 87e editie van de Boekenweek is 'eerste liefde'. Wie voor meer dan 15 euro Nederlandstalige boeken koopt, krijgt het Boekenweekgeschenk cadeau. Dat is dit jaar geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.