Dochter van Zeeuwse Evelien mag niet fietsen: 'Ze loopt altijd naar school'

De dochter van Evelien gaat nooit met de fiets naar school, vertelt ze in het radioprogramma Zeeland komt thuis. "Dat mag niet. Kinderen onder de tien jaar mogen hier niet zelfstandig fietsen over straat. Als ze tien zijn, krijgen ze een fietsrijbewijs en mogen ze wel alleen over straat fietsen. Bij ons zijn natuurlijk geen fietspaden en ook geen stoepen. "
Evelien Thiele Zeeuw in het Buitenland ZIB
Evelien Thielen in Oostenrijk © Omroep Zeeland
Haar dochter loopt altijd twintig minuten naar school, óók als het zo koud is als de afgelopen dagen. "We hebben nog sneeuw, maar vorige week was het heel erg koud. 's Nachts was het min vijftien en overdag vroor het nog acht graden. Het zonnetje scheen, dus we gingen wel skieën. En ze ging goed aangekleed naar school."
Na schooltijd is stilzitten er niet bij voor de dochter van Evelien. "We even eten wat en dan gaan we de piste op."
Luister hier het gesprek met Evelien terug:
Evelien Thielen over haar kinderen.
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is elf jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.