Goedemorgen. Jongetje Dean dood aangetroffen, hele school naar huis en de terugkeer van de otter

De vermiste Dean (4) uit België is maandagavond dood aangetroffen op Neeltje Jans, bij Vrouwenpolder. De jongen verdween vorige week uit Sint-Niklaas, samen met een 34-jarige man. Die man werd maandagmiddag aangehouden in Meerkerk, in de provincie Utrecht. Gisteravond verstuurde de politie een Amber Alert voor Dean Michael Chantal. De politie zocht ook in de buurt van Vlissingen en Dishoek het jongetje.
Politie houdt gevluchte Belg aan in Meerkerk, jongetje (4) nog vermist
De politie zocht nog na de aanhouding van de verdachte met een politiehelikopter in de buurt van Vlissingen en Dishoek © HV Zeeland
Voor leerlingen en docenten van het Reynaertcollege in Hulst begint de dag anders dan anders. Alle leerlingen moeten vanaf vandaag thuisblijven. Dat heeft de schoolleiding besloten omdat het aantal coronabesmettingen sterk opliep. De school is, net als alle andere scholen in Nederland, sinds vorige week pas weer open. Gisteren kwamen er volgens rector Coen Raas meer dan honderd meldingen binnen van leerlingen en docenten die positief getest waren of in afwachting waren van een testuitslag.
Reynaertcollege in oud Klooster in Hulst
Reynaertcollege in oud Klooster in Hulst © OZ/Flickr (Jos Verschuren uit Sint Jansteen)
De otter is terug in Zeeland. Het aandoenlijke waterdier werd half december gespot door vogeltellers in het Volkerak, ten noorden van Sint-Philipsland. Stichting het Zeeuws Landschap heeft rond het gebied cameravallen geplaatst, in de hoop dat het diertje zich nog eens laat zien.
De otter in het Volkerak.
De otter in het Volkerak. © Het Zeeuwse Landschap
Gemeenteraadsleden in Zeeuws-Vlaanderen zijn bezorgd over de plannen van ZorgSaam om de verpleeghuiszorg in de regio terug te schroeven. Afgelopen week lekte via Omroep Zeeland uit dat de nieuwbouwplannen van ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen direct gevolgen hebben voor de medewerkers en de cliënten in de langdurige zorg. Raadslid Carry Nijskes uit Hulst is 'onaangenaam getroffen' en ook Ester van der Wouw uit Sluis maakt zich zorgen.
ENZK uit Hoek
Muziekvereniging ENZK kwam vandaag weer bij elkaar. © Omroep Zeeland
Na maanden stilte mogen muziekverenigingen weer samen repeteren. Leden van muziekvereniging ENZK uit Hoek hadden het gemist: "Er komt best fatsoenlijk geluid uit", zegt saxofonist Willeke Klaassen. Sinds eind november konden de muzikanten door de avondlockdown niet meer samen repeteren. Nu het kabinet de coronamaatregelen versoepeld heeft, mogen ook orkesten weer samen repeteren. Trombonist Chris van Sabben genoot met volle teugen: "Ja, geweldig weer! We zijn er maanden uit geweest, het is leuk om weer opnieuw te spelen."
Zonsondergang in natuurgebied het Groote Gat
Zonsondergang in natuurgebied het Groote Gat © Ria Mes

Het weer

De dag begint op veel plaatsen mistig, lokaal is dat ook dichte mist met zicht rond de 100 meter. Aan aan zee is het vrij helder. Vanmiddag zijn er ook landinwaarts flinke zonnige perioden. Het blijft droog en de maximumtemperatuur is 5 tot 7 graden. De wind is zwakjes uit het zuidwest tot zuiden.