Vermiste Dean (4) dood aangetroffen op Neeltje Jans

De vermiste Dean (4) uit België is dood aangetroffen op Neeltje Jans. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaakt. De jongen verdween vorige week uit Sint-Niklaas, samen met een 34-jarige man. Die man werd eerder vandaag aangehouden in Meerkerk, in de provincie Utrecht.
Vermiste Dean (4) dood aangetroffen op Neeltje Jans
Vandaag is vrijwel de hele dag met helikopters gezocht naar Dean, zowel in Zeeland als in Noord-Brabant. Rond 14.15 uur vanmiddag werd de ontvoerder van de jongen aangehouden. Dean was toen niet bij hem. Zijn lichaam werd rond 22.00 uur gevonden bij Neeltje Jans in de omgeving van Vrouwenpolder.

Man paste af en toe op Dean

Het jongetje is niet het eigen kind van de ontvoerder, maar het zoontje van vrienden op wie de 34-jarige af en toe paste. De moeder van het kind vertelde tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad dat ze haar kind vorige week bij een vriendin en haar vriend had gebracht omdat ze zelf naar het ziekenhuis moest. De man bleek er woensdag met de jongen vandoor te zijn gegaan.
Zondag kreeg de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant bericht vanuit België dat het duo zich mogelijk in Nederland bevond. Meteen werd een groot onderzoek gestart. "Er werd tijdens de zoektocht onder andere gebruik gemaakt van speciale opsporingstechnieken, er werden camerabeelden bekeken en er werd grondig naar sporen gezocht", laat de politie weten.
Uiteindelijk wezen de sporen naar de omgeving van Vrouwenpolder. Daar werd rond 22.00 uur een levenloos kinderlichaam gevonden.
Dean 16:9
De vierjarige Dean was sinds vorige week vermist © Omroep Zeeland
De 34-jarige verdachte is volgens verschillende Belgische media eerder veroordeeld voor een fatale mishandeling van een tweejarig kind. In 2008 zou hij zijn toenmalig stiefkindje zwaar hebben mishandeld, waardoor het jongetje uiteindelijk overleed. Daarvoor kreeg de man tien jaar cel.