Restaurant Meliefste mag in Nederland niet open, dus verhuist even naar Antwerpen

Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk verplaatst de keuken voor acht dagen naar restaurant The Jane in Antwerpen. Omdat de horeca in Nederland nog steeds niet open mag, kiest chef-kok Thijs Meliefste nu voor zekerheid. "Mensen ontvangen het met open armen en dat had ik echt niet verwacht", zegt Meliefste.
Meliefste
Chef-kok Meliefste in zijn restaurant in Wolphaartsdijk © Omroep Zeeland
Het sterrenrestaurant komt als pop-up restaurant in de Upper Room Bar in The Jane. Meliefste doet dit samen met goede vriend en eigenaar van The Jane Nick Bril. "Er is veel onzekerheid en we weten niet wat we kunnen verwachten. We kunnen dus ook geen plannen maken en zo zijn we op dit idee gekomen", vertelt Meliefste.

Zeeuwse keuken in België

Het pop-up restaurant is van 27 tot en met 30 januari en 3 tot en met 6 februari geopend voor lunch en diner. Meliefste heeft een menu samengesteld met gerechten uit de Oosterschelde en uit andere Zeeuwse streken.
In die acht dagen kunnen in totaal 350 mensen komen eten. Sinds maandagavond kunnen mensen zich aanmelden voor het restaurant en dat was meteen een succes: "Met twee andere collega's heb ik fulltime achter de laptop gezeten. Om middernacht zaten we al helemaal vol. We hebben honderden aanvragen gekregen." Niet alleen Zeeuwen weten het restaurant in Antwerpen te vinden: "Van alles heeft zich aangemeld. Van Groningen tot Parijs."

Leuk uitstapje

Het is een tijdelijk concept omdat de chef-kok hoopt dat de horeca in Nederland snel opengaat. "Het blijkt dat als de horeca open mag er meestal restricties zijn. We gaan nu voor zekerheid en dit is een leuk uitstapje."