Zeeuwse Adrienne heeft het warm in Australië: 'Het is echt niet lekker'

Adriënne Verburg uit Kortgene heeft het warm in Australië. In het land werd donderdag de warmste dag ooit gemeten: 50,7 graden.
ZIB Zeeuw in het Buitenland - Adrienne
Adrienne Verburg uit Kortgene © Omroep Zeeland
De Zeeuwse zit ongeveer 2.000 van de plek waar die warmste temperatuur is gemeten, maar nog is het snikheet: "Bij mij thuis was het 45 graden. Dat is echt niet lekker. Zelfs de honden vinden er niks aan." Haar man werkt aan een weg die naar een aboriginalgebied leidt en daar is het nog wat warmer. "Ik weet niet hoe ze het doen, maar ze gaan gewoon door."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.
Wat Adrienne dan de hele dag doet? Niet veel, geeft ze toe. Vooral veel bij de ventilator zitten. Iedere dag kijkt ze uit naar 19.00 uur, dat is het moment dat de zeewind het gebied bereikt waar ze woont. Die bries zorgt voor enige verkoeling.
Luister het hele gesprek terug, waarin Adrienne ook vertelt over coronamaatregelen waar ze nu aan moet geloven.
Adrienne heeft het warm in Australië