Afscheid van Tim bij 'zijn' voetbalclub Jong Ambon

In Middelburg wordt vandaag afscheid genomen van de 15-jarige Tim van der Steen, het slachtoffer van de steekpartij van vorige week zondag in Dauwendaele.
Bloemen voor Tim van der Steen
Bij het veldje in Dauwendaele liggen al veel bloemen voor Tim © Omroep Zeeland
Om 12.00 uur is er een bijeenkomst bij de voetbalclub waar Tim speelde, Jong Ambon. Tim speelde bij JO15 en was een 'trouw en enthousiast lid' van de vereniging, zo laat de club weten op de eigen website. Bij de voetbalclub wordt om 15.00 uur een erehaag gevormd om Tim uitgeleide te doen. De crematie zal op verzoek van de familie in besloten kring plaatsvinden.
De familie heeft laten weten dat ze heel dankbaar zijn voor alle vormen van medeleven die ze hebben mogen ontvangen.
Tim raakte zwaargewond bij een steekpartij op zondag 9 januari in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Hij vocht enkele dagen voor zijn leven in het ziekenhuis, maar overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. Wat er aan de steekpartij voorafging en waar het om draaide, is nog niet bekend. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Jongens aangehouden

Voor de steekpartij zijn twee jongens aangehouden die bij hun moeder in Dauwendaele verbleven. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland. De twee jonge verdachten zitten in beperkingen in een Justitiële Jeugdinrichting. Ze mogen geen contact met de buitenwereld of andere gevangen hebben en moeten zoveel mogelijk in hun cel blijven.
Stille tocht Tim
Deelnemers voorafgaand stille tocht voor Tim in Dauwendaele. © HVZeeland
Afgelopen zondag liepen honderden mensen mee in een stille tocht door de wijk Dauwendaele. Die begon en eindigde op het grasveldje tussen de Meanderflats en de Overloper waar Tim door de dader(s) voor dood werd achtergelaten. "Wat er ook gezegd of geschreven wordt, Tim heeft deze moord absoluut niet verdiend", zei een woordvoerder namens de familie daar. "Ik doe een oproep aan iedereen: een mes hoort niet op straat. Stop hiermee! Met wapens rondlopen is niet stoer."