Erehaag en fakkels: vrienden nemen afscheid van neergestoken Tim

Met een erehaag en fakkels hebben vrienden van Tim van der Steen uit Middelburg afscheid van hem genomen. De 15-jarige jongen kwam vorige week na een steekpartij in de Middelburgse wijk Dauwendaele om het leven.
De erehaag werd gevormd bij voetbalclub Jong Ambon in Middelburg en was onderdeel van de afscheidsbijeenkomst die bij de voetbalclub werd georganiseerd. Tim was een enthousiast lid van Jong Ambon en voetbalde in JO15. De rouwstoet reed door de erehaag op weg naar de crematie. Die vindt in besloten kring plaats.
Meer dan honderd mensen woonden de afscheidsbijeenkomst bij, op het sportcomplex van Jong Ambon. De kist met daarin het stoffelijk overschot van Tim stond op het balkon van de kantine, beneden op het veld vooral jongeren die afscheid kwamen nemen: teamgenoten, vrienden en vriendinnen.
Afscheidsbijeenkomst Tim bij Jong Ambon
Afscheidsbijeenkomst Tim bij Jong Ambon © Omroep Zeeland
De bijeenkomst stond in het teken van afscheid nemen en herinneringen delen en begon met een lied van Diggy Dex en JW Roy, Treur Niet (Ode Aan Het Leven). Een foto van Tim was te zien was op tv-schermen. Na de bijeenkomst vormden de aanwezigen een erehaag om de laatste eer te bewijzen aan Tim.
De familie heeft laten weten dat ze heel dankbaar zijn voor alle vormen van medeleven die ze hebben mogen ontvangen.

Treur Niet (Ode Aan Het Leven)

En als de klok luidt
Bouw dan een mooi
Feestje voor mij
Zo eentje
Die doorgaat
Doorgaat
Voor altijd
Mocht ik heengaan
Ergens
Treur dan niet
Om mij
Maar proost
Op het leven
En treur
Niet om mij
Diggy Dex ft. JW Roy
Tim raakte zwaargewond bij een steekpartij op zondag 9 januari in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Hij vocht enkele dagen voor zijn leven in het ziekenhuis, maar overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. Wat er aan de steekpartij vooraf ging en waarom hij is dood gestoken, is nog niet bekend. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Jongens aangehouden

Voor de steekpartij zijn twee jongens aangehouden die bij hun moeder in Dauwendaele verbleven. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland. De twee verdachten zitten in beperkingen in een Justitiële Jeugdinrichting. Ze mogen geen contact met de buitenwereld of andere gevangen hebben en moeten zoveel mogelijk in hun cel blijven.