Goedemorgen. Persoon overleden bij woningbrand, theater wordt kapsalon en onderzoek naar dood Dean

Goedemorgen. In Hoofdplaat is afgelopen nacht iemand om het leven gekomen bij een woningbrand. De brand brak net na middernacht uit in een tussenwoning aan de Julianastraat. Meerdere brandweerauto's en een ambulance kwamen ter plaatse. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners mocht hulp voor het slachtoffer niet meer baten.
Brand Hoofdplaat
Bij de brand in Hoofdplaat is een persoon om het leven gekomen © HV Zeeland
Wie tijdens deze lockdown in een theaterstoel wil belanden, kan vandaag onder meer naar het CCXL theater in Vlissingen. Het theater is omgebouwd tot kapsalon waar optredens plaatsvinden. Alleen... de meeste bezoekers zullen ongeknipt weer naar buiten gaan. "Mensen die tickets kopen gaan lekker in een theaterstoel wachten, in de wachtkamer eigenlijk zitten. En heel misschien kom je zelf aan de beurt, maar die kans is niet zo groot", lacht theatermanager Jéan Rottier.
Theater is voor even een kapsalon
CCXL sluit daarmee aan bij de landelijke actie Kapsalon Theater. Verschillende theaters in Nederland worden omgebouwd tot kapsalon, massagestudio of schoonheidssalon waar dan ook wordt opgetreden. De actie is bedoeld als hart onder de riem voor artiesten, maar ook om een stem vol onbegrip te laten horen.

Ook musea doen mee met een actie

Ook verschillende musea openen vandaag de deuren, maar dan met Museum Gym. Zo kan je bijvoorbeeld in het Polderhuis in Westkapelle hersengymnastiek volgen, een sportieve wandeling door museum Veere maken, yogaën in Het Warenhuis in Axel en een work-out volgen bij Terra Maris in Oostkapelle. Wie in het muZEEUum in Vlissingen in sportkleding verschijnt, krijgt een 'mentale booster'.

Onderzoek naar dood Dean nog in volle gang

Mogelijk wordt vandaag of morgen meer bekend over de doodsoorzaak van Dean, de 4-jarige peuter uit België die na een vermissing levenloos op Neeltje Jans werd gevonden. Politiewoordvoerder Alwin Don liet gisteren aan Omroep Zeeland weten dat het onderzoek naar de dood van Dean nog in volle gang is. "Er wordt een scan gemaakt, een schouw toegepast en er wordt sectie verricht." Volgens de politiewoordvoerder moet daarna duidelijkheid worden hoe het jongetje om het leven is gekomen.
De verdachte man zou bij een vriend in Koudekerke hebben verbrleven
De politie onderzocht in verband met het onderzoek ook een woning in Koudekerke, de verdachte zou daar hebben verbleven © Omroep Zeeland
De politie heeft gisteren ook onderzoek gedaan in een pand in Koudekerke. De bewoner van het pand waar de politie onderzoek deed, zegt dat de verdachte een paar uur bij hem op bezoek is geweest. De 34-jarige Belg die ervan verdacht wordt het kind ontvoerd en gedood te hebben, is een bekende van de man en kwam volgens hem vaker langs in het dorp. Dean was er toen niet bij, bezweert de Koudekerkenaar.
Eén ding is zeker: de mist levert mooie plaatjes op
Mist boven de stad Goes © Kristian de Winter

Het weer

Het is vandaag bewolkt en in de middag en avond krijgen we perioden met regen. De wind uit het west-noordwesten wordt (vrij) krachtig en het wordt ongeveer 7 graden. Vannacht valt er af en toe nog regen, bij minima tussen 3 en 5 graden. Morgen en de dagen daarna zijn er opklaringen maar ook geregeld enkele buien, morgen mogelijk met wat korrelhagel. Vanaf het weekend blijft het overwegend droog.