Annebeth Evertz beste lokale bestuurder: 'Dat doet je toch wel wat'

Wethouder Annebeth Evertz uit Kapelle is de beste lokale bestuurder van de provincie Zeeland. Lokale wethouders, raadsleden en griffiers hebben Evertz gekozen; ze gaat nu voor de landelijke trofee. De verkiezingen zijn 3 februari.
Annebeth Evertz uit Kapelle is de beste lokale bestuurder van de provincie Zeeland
Annebeth Evertz uit Kapelle is de beste lokale bestuurder van de provincie Zeeland © PvdA Kapelle (Petra Slingenberg)
De verkiezing is een initiatief van Binnenlands Bestuur, een online landelijk vakblad voor lokale en regionale bestuurders. Een extern onderzoeksbureau heeft de verkiezing georganiseerd.

Zegt toch wel wat

De Kapelse wethouder is blij verrast dat ze als beste Zeeuwse lokale bestuurder uit de bus komt. "Het is een enorm teken van vertrouwen", zegt ze. "Zo'n nominatie zegt toch wel wat." Ze heeft zich volgens de jury onderscheiden vanwege haar maatschappelijke inzet en grote betrokkenheid. Sinds 2018 is Annebeth Evertz wethouder voor de PvdA in het Kapelse college. Daarvoor was ze beleidsambtenaar in Bergen op Zoom en Statenlid bij de provincie Zeeland.

Spannend

Evertz moet het op 3 februari opnemen tegen de genomineerden uit de elf andere provincies en een kandidaat namens de waterschappen. "Het zal spannend worden", verwacht ze. Twee andere kandidaten uit Zuid-Nederland zijn al bekend; burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg en wethouder Esmah Lahlah uit Tilburg.

Sociale portefeuille

Wethouder Evertz heeft in haar portefeuille werk, inkomen en armoedebeleid, jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg en algemeen maatschappelijk werk. Ook is Evertz als wethouder vanuit de Zeeuwse gemeenten vertegenwoordiger bij het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio en bij GGD Zeeland.
Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden.