Brand in woning Hoofdplaat voor de tweede keer geblust

In de woning in Hoofdplaat waar vannacht een man om het leven kwam bij een brand, is vanochtend onverwacht weer brand geconstateerd. De Veiligheidsregio Zeeland meldde tegen tienen dat er aan de achterzijde van het gebouw vlammen door het dakraam kwamen. Omwonenden zijn opgevangen in een café in de buurt.
Weer brand uitgebroken in woning Hoofdplaat
De brandweer kwam bij de woning in de Julianastraat met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand weer onder controle te krijgen. Met een kraan werd het dak van de woning gehaald, zodat brandweerlieden het plafond beter konden controleren op resterende vuurhaartjes. Om 12.25 uur werd het sein brand meester gegeven en kon de brandweer terug naar de kazerne.
Buurpanden zijn aangestraald door de hitte van de brand, maar het vuur zelf is niet overgeslagen. Stichting Salvage is opgeroepen om te helpen bij de afhandeling van die schade.

Wat gebeurde er vannacht?

De brand brak vannacht rond 00.30 uur uit in een tussenwoning in de Julianastraat. Rond 01.15 uur werd de bewoner in de woning gevonden. Hij werd aan de ambulance overgedragen, maar hulp mocht niet meer baten.
Beelden van de brand van vannacht in Hoofdplaat waarbij de bewoner om het leven kwam
Rond 02.20 uur werd het sein brand meester gegeven en rondde de brandweer de werkzaamheden af. De politie stelde na onderzoek vast dat er geen sprake was van brandstichting. De exacte oorzaak van de brand kon niet worden vastgesteld.