Vriendin van ontvoerder van Dean aangehouden op verdenking van moord en ontvoering

De Nederlandse vriendin van de ontvoerder van de overleden Belgische kleuter Dean is gisteren bij de onderzoeksrechter in Dendermonde (België) voorgeleid op verdenking van moord en ontvoering. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen.
Dean 16:9
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
De vrouw woonde samen, in Sint-Gillis-Waas vlakbij Antwerpen, met de 34-jarige verdachte die maandag al werd opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van het 4-jarige jongetje Dean. Dat gebeurde in Meerkerk, in de buurt van Gorinchem na een grote zoekactie van de Belgische en Nederlandse politie.

Vriend en vriendin pasten regelmatig op

De 34-jarige man en zijn vriendin pasten regelmatig op Dean en zijn zusje. Vorige week ging de man er met de jongen vandoor. Na de arrestatie van de man werd het jongetje een paar uur later levenloos aangetroffen bij Neeltje Jans.
Een beertje op de plek waar Dean gevonden is
Een beertje op de plek waar Dean gevonden is © ANP
Het is nog niet duidelijk welke rol de vrouw precies heeft gespeeld bij de verdwijning en de dood van de 4-jarige jongen. Volgens de moeder van Dean heeft de vrouw tegen haar gelogen. Ze zou hebben gezegd dat het jongetje nog bij haar was, terwijl hij toen al weg was met de man.

Ook pand doorzocht in Koudekerke

Dinsdag werd een pand aan het Dorpsplein in Koudekerke ook doorzocht, in verband met het onderzoek. De 34-jarige man zou het adres recent nog bezocht hebben. "Hij was alleen tijdens het bezoek. Er was geen kind bij", bezweert de Koudekerkenaar die de verdachte vaker op bezoek kreeg.
De 34-jarige verdachte heeft eerder een straf van tien jaar uitgezeten, omdat hij zijn toenmalig stiefzoontje van twee jaar mishandeld heeft, die later aan zijn verwondingen overleed.
Of de zaak in handen komt van de Nederlandse of Belgische justitie is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt daar later vandaag een beslissing over genomen. Hoe de Belgische kleuter om het leven is gekomen is ook nog onduidelijk. Het parket Oost-Vlaanderen laat weten dat die informatie van het Belgische Openbaar Ministerie later komt.