Laatste dagen in Londen zijn voor Zeeuwse Marie-Paule minder stressvol, maar thuis is ze voorlopig nog niet

Marie-Paule kan opgelucht ademhalen: het restaurant waar ze werkt heeft de vestiging in Londen geopend. En dat betekent meteen dat ze het Verenigd Koninkrijk binnenkort verlaat.
Zeeuw in het Buitenland - Marie-Paule
Zeeuw in het Buitenland - Marie-Paule © Omroep Zeeland
Het restaurant is niet meteen helemaal geopend. Deze week kunnen mensen binnenlopen voor een lunch en eerder is al geoefend met het diner. "Volgende week is alles toegankelijk voor iedereen."
Dat de volledige opening in zicht is, zorgt voor enige opluchting, want het waren stressvolle weken. "Ik heb gelukkig nog steeds geen grijze haren", zegt Marie-Paule opgelucht.
Marie-Paule Herman komt uit Axel. Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werkt wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven. Momenteel is ze in Londen voor de opening van een nieuw restaurant.
Nu het restaurant is geopend, verlaat Marie-Paule Londen en gaat ze weer terug naar Hongkong. En dat heeft ook wat voeten in aarde. Zo moet ze bij aankomst eerst 21 dagen in quarantaine. Toch kijkt ze er ook wel naar uit, ook al duurt het nog even voordat ze weer thuis is. "Ik woon sinds 28 november in een hotel, ik kan niet wachten om gewoon weer eens thuis te zijn."
Luister het hele gesprek met onze Zeeuw in het buitenland terug:
Marie-Paule wil weer eens thuis zijn