Middelburg pakt voor anderhalf miljoen euro kunstgrasvelden aan

De gemeente Middelburg renoveert dit jaar een groot aantal kunstgrasvelden. Het gaat om de velden bij Sportpark Veerse Poort in Middelburg, het Cruijff Court in Middelburg-Zuid en de velden van de korfbalclubs ONDO in Sint-Laurens en TOP Arnemuiden.
Sportveld ONDO
Het sportveld van korfbalvereniging ONDO © gemeente Middelburg
TOP en ONDO krijgen er bovendien een derde kunstgrasveld bij. Ook de velden van FC Dauwendaele in Middelburg en VV Arnemuiden worden vervangen, maar dat gebeurt pas in 2025 en 2026. De totale renovatie van de sportvelden kost ruim 1,4 miljoen euro.
"Sporten blijft belangrijk", zegt wethouder Chris Simons, die uitkijkt naar de renovatie. "Zeker in deze moeilijke tijd willen we deze voorzieningen op peil hebben en houden. We zijn blij dat de gemeente een dergelijke grote investering kan doen.

Planning van de werkzaamheden

Het werk aan de velden van ONDO, TOP en Cruijff Court start op 24 januari. Het is de bedoeling dat het werk 18 maart klaar is. In de tussentijd zijn de velden niet beschikbaar. De kunstgrasvelden op Sportpark Veerse Poort worden tussen 20 juni en 15 juli gerenoveerd.
Alhoewel de velden van FC Dauwendaele en VV Arnemuiden dit jaar nog niet aan de beurt zijn, worden er wel maatregelen getroffen om te voorkomen dat het instrooimateriaal van de velden buiten het veld kan komen. Dat materiaal bestaat nu nog uit SBR (Styrol Butadieen Rubber), maar wordt uiteindelijk vervangen door een zo natuurlijk mogelijk materiaal.