Sil (14) reist naar de Noordkaap om iets terug te doen voor het Prinses Maxima Centrum

Bij Sil van Zweden uit Ovezande werd vier jaar geleden, op 10-jarige leeftijd, leukemie vastgesteld. Er volgden jaren van behandeling in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Als dank voor de behandeling haalt Sil, samen met zijn familie en vrienden, geld op voor het centrum. Dat wordt gedaan door een roadtrip naar de Noordkaap te maken. Een maand voor vertrek is er al ruim 10.000 euro opgehaald.
Sil gaat op roadtrip voor het goede doel
"Het was een prachtige tijd", vertelt de nu 14-jarige Sil over de periode. Een opvallende uitspraak over een moeilijke en onzekere periode, maar altijd hebben hij en zijn familie er het beste van gemaakt. En dat mede door de steun die ze kregen van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. "Geen vraag was te gek", zegt vader Huib. "Ze deden daar alles voor ons."

Ketting van behandelingen

Bij iedere behandeling kreeg Sil een schakel voor een ketting. Het resultaat na jaren in het Prinses Maxima Centrum is een ketting van ruim vijf meter lang met bijna honderd schakels die staan voor een chemobehandeling. Inmiddels gaat het goed met Sil. De leukemie is uit zijn lichaam, maar hij moet nog geregeld terug voor controle.
Sil van Zweden Roadtrip Scandinavia
Sil van Zweden (14) © Omroep Zeeland
Rond de 20.000 kilometer hebben ze gereden, iedere keer vanuit Zeeland naar Utrecht. Ze zijn dus wel gewend om kilometers te maken, want tijdens de reis van twee weken richting de Noordkaap zullen er ook weer veel kilometers gereden worden. Alleen gaat het deze keer veel over onverharde wegen, waarbij de kou en sneeuw een flinke rol gaat spelen.
Eind februari vertrekt de groep van vijf man, inclusief Sil en zijn vader. Tijdens de reis hopen ze nog zoveel mogelijk op te halen voor het Prinses Maxima Centrum. "Dan kunnen we eindelijk echt wat terug doen", zegt vader Huib. "We zijn er zo goed geholpen."