Verdachte van doden Dean (4) wordt in België vervolgd

De 34-jarige Belg die verdacht wordt van het ontvoeren en het doden van Dean (4) wordt in zijn thuisland vervolgd. Dat is besloten na overleg tussen het Nederlands Openbaar Ministerie en justitie in België.
Op de plaats waar Dean gevonden is staat een beertje met een kaars
Op de plaats waar Dean gevonden is staat een beertje met een kaars © ANP
Het OM noemt een vervolging door België het 'meest opportuun', omdat het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt nog wel voortgezet en de resultaten worden aan de Belgen overgedragen.
Dean verdween vorige week uit het Belgische Sint-Gillis-Waas (waar hij logeerde), samen met een 34-jarige man die op hem paste. De moeder van de 4-jarige jongen sloeg volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws afgelopen weekend alarm nadat ze geen contact meer kreeg met de verdachte. Hij en zijn vriendin pasten regelmatig op Dean en zijn zusje. De verdachte zou na een ruzie met zijn Nederlandse vriendin met Dean in de auto zijn vertrokken.
Dean werd maandag dood aangetroffen op Neeltje Jans. De verdachte werd eerder die dag aangehouden in Meerkerk, in de provincie Utrecht.
Politiewoordvoerder Alwin Don liet gisteren weten dat het onderzoek naar de dood van Dean nog in volle gang was. "Er wordt een scan gemaakt, een schouw toegepast en er wordt sectie verricht." Dat onderzoek werd ook vandaag nog uitgevoerd. Volgens Don is er daarna meer duidelijkheid over de dood van de kleuter.
De verdachte wordt morgen voorgeleid.