Goedemorgen! Afscheid Tim, verdachte in België vervolgd en Bouzambou scoort op EK

Goedemorgen Zeeland! Het is vandaag 20 januari en wij praten jou graag bij over wat er vandaag speelt in de provincie.
In Middelburg wordt vandaag afscheid genomen van Tim van der Steen, het 15-jarige slachtoffer van de steekpartij in de wijk Dauwendaele. Bij de voetbalclub waar hij speelde is er een bijeenkomst en wordt een erehaag gevormd. De crematie vindt op verzoek van de familie in besloten kring plaats. Afgelopen zondag was er al een stille tocht Middelburg.
Stille tocht Tim Dauwendaele.
Stille tocht voor Tim afgelopen zondag © HVZeeland
De 34-jarige Belg die verdacht wordt van het ontvoeren en doden van Dean (4) wordt in zijn thuisland vervolgd. Dat is besloten na overleg tussen het Nederlands Openbaar Ministerie en justitie in België. Dean werd maandag dood aangetroffen op Neeltje Jans, na een vermissing van een week. Het jongetje verdween samen met de 34-jarige man die op hem paste. De verdachte is maandagavond aangehouden in de provincie Utrecht.

Merel heeft het moeilijk

En voor als je het nog niet had meegekregen: het is het Jaar van de Merel. En dat is met een reden: sinds 2010 loopt het aantal in Nederland geleidelijk terug. In bijna vijf jaar tijd is 30 procent van de broedende merels verdwenen. Later vandaag lees je op onze website hoe je meer merels in je tuin kunt krijgen.
Merel in Graauw
Merel in Graauw © Edy van Vliembergen
Mede dankzij een doelpunt van Saïd Bouzambou uit Vlissingen zijn de Nederlandse zaalvoetballers het Europees Kampioenschap in eigen land met een overwinning begonnen. Het werd 3-2 tegen Oekraïne. Bouzambou schoot hard in de kruising.
Burgemeesters van zo'n dertig gemeenten vragen het kabinet in een noodkreet het coronabeleid te herzien. Zij vinden dat de logica in het huidige beleid zoek is. "Wij willen niet dat de chaos groter wordt", is te lezen in de brief. Ook burgemeester Erik van Merrienboer van Terneuzen heeft de brief ondertekend.
Het verlaten Badstrand
Het was gisteren rustig op het Badstrand © Lena Schreijenberg

Het weer

De zon gaat vandaag regelmatig schijnen, maar er zijn ook enkele buien op komst die gepaard gaan met korrelhagel. De temperaturen komen te liggen tussen de 4 en 6 graden, bij een (vrij) krachtige noordwestenwind.