Kandidate The Voice doet aangifte tegen Jeroen Rietbergen

Nienke Wijnhoven gaat aangifte van aanranding doen tegen de uit West-Souburg afkomstige Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice of Holland. De voormalige kandidate van het programma heeft via haar advocaat contact opgenomen met de politie.
Jeroen Rietbergen tijdens de finale van The Voice in 2019
Jeroen Rietbergen tijdens de finale van The Voice in 2019 © ANP
"De cliënte heeft lang getwijfeld om aangifte te doen, vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft neergelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten", zegt advocaat Sébas Diekstra tegen persbureau ANP.
Wijnhoven deed in 2018 mee aan The Voice en was deze week te gast in de talkshow Beau om over haar ervaringen te vertellen. Zij vertelde betast te zijn door de bandleider. De zangeres zei bang te zijn om haar verhaal te vertellen, omdat ze een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet precies meer wist.
Nienke Wijnhoven tijdens de finale van The Voice in 2018
Nienke Wijnhoven tijdens de finale van The Voice in 2018 © ANP
Rietbergen ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de aanranding van Wijnhoven. De West-Souburger erkende eerder wel dat hij relaties van "seksuele aard" had met vrouwen die betrokken waren bij The Voice. Die kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma Boos. Daarop stapte hij op als bandleider van het programma. Van de beschuldigingen door Wijnhoven is echter "niets waar", laat de muzikant via zijn woordvoerder weten.
Linda de Mol was jarenlang de partner van Rietbergen. Zij liet na de aantijgingen weten niet langer samen te zijn met Rietbergen. In een statement liet de presentatrice weten dat er veel dingen naar boven zijn gekomen waar ze geen weet van had.

Ook aangiftes tegen Ali B

Vandaag is ook aangifte gedaan tegen Ali B, coach in The Voice Of Holland. Die aangifte betreft een zedenzaak. De rapper "betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd", meldt de advocaat van de rapper. Er lag al een aangifte van grensoverschrijdend gedrag tegen Ali B, die beschuldigingen ontkende hij eerder. RTL heeft gedurende een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij The Voice de samenwerking met Ali B stopgezet.