Achttien maanden cel geeist voor overval Goes

Een 24-jarige man uit Gorinchem hoorde van de officier van justitie in Middelburg een celstraf van 18 maanden eisen voor een overval op de Jumbo in Goes die hij vorig jaar mei pleegde.
Rechtbank Middelburg
De rechtbank in Middelburg © Jan Gillesse
De verdachte bedreigde op 13 mei 2021 een personeelslid met een mes toen hij de overval pleegde op de Jumbo Foodmarkt aan de Van Doornestraat. Hij ging er na de overval vandoor met ruim duizend euro. De politie kwam de man op het spoor door verklaringen van getuigen. Hij werd een dag na de overval in zijn woning aangehouden.

Pieter Baan Centrum

De officier van justitie wilde in eerste instantie de verdachte tbs met dwangverpleging opleggen vanwege zijn strafblad en zijn geestelijke gesteldheid. "De man heeft al langere tijd een psychose en een persoonlijkheidsstoornis en weigert mee te werken aan een psychologisch onderzoek", aldus de officier.

Verward

De advocaat vond tbs met dwangverpleging niet verstandig, omdat de man niet gebaat zou zijn bij opsluiting in het Pieter Baan Centrum. "Hij is verward, dat klopt, en hij moet geholpen worden met medicatie. En dat kan mijn inziens het beste in een zorginstelling." De officier voelde daar niet veel voor. Uiteindelijk eiste hij 18 maanden cel met aftrek van voorarrest.
De rechter doet 3 februari om 12.30 uur uitspraak.