'Dean mogelijk al overleden in appartement België'

De Belgische kleuter Dean die afgelopen maandag dood werd gevonden op Neeltje Jans, is mogelijk al in zijn thuisland overleden. Rechercheurs houden steeds meer rekening met dat scenario, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
Bloemen en een beertje bij het huis van de moeder van Dean
Bloemen en een beertje bij het huis van de moeder van Dean © ANP
De krant schrijft dat agenten momenteel sporenonderzoek doen in het appartement in Sint-Gillis-Waas, waar de 34-jarige man woont die verdacht wordt van het ontvoeren en doden van Dean. Hij woont daar samen met zijn vriendin die uit Sint Jansteen komt. Ook zij is aangehouden op verdenking van moord en ontvoering. Uit het onderzoek van de forensische politie moet blijken of de kleuter daar overleed.

Vrouwelijke verdachte bevriend met moeder

Volgens de krant is de vrouwelijke verdachte een van de beste vriendinnen van de moeder van Dean. Ze zouden elkaar twee jaar geleden hebben leren kennen. Later zouden Dean en zijn oudere zusje één keer in de week mogen logeren bij het stel dat nu vastzit vanwege de dood van de Belgische kleuter.
De 34-jarige man werd afgelopen maandag opgepakt in Meerkerk. 's Avonds werd het levenloze lichaam van Dean gevonden op Neeltje Jans. Later die avond viel de politie het appartement in Sint-Gillis-Waas binnen, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De verdachte heeft eerder een straf van tien jaar uitgezeten, omdat hij zijn toenmalig stiefzoontje van twee jaar mishandeld heeft. Het jongetje overleed later aan zijn verwondingen.

Onderzoek naar dood

Gisteren werd bekend dat de mannelijke verdachte in België wordt vervolgd. Zowel in Nederland als bij de zuiderburen wordt onderzoek gedaan. Het Nederlandse deel van het onderzoek naar de dood van Dean wordt voortgezet en de resultaten worden aan België overgedragen. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don is er deze week een scan gemaakt, een schouw toegepast en sectie verricht. Uit de uitkomsten van dat onderzoek moet meer duidelijk worden over de dood van de kleuter.