Enorm ziekteverzuim in supermarkt Hulst: 'Een derde van de vulploeg in quarantaine'

Steeds meer supermarkten krijgen personeelsproblemen doordat jongeren besmet zijn met corona of in quarantaine zitten. Veel jongeren hebben een bijbaantje in de supermarkt en kunnen door hun coronabesmetting niet werken. In Hulst hebben ze daardoor echt een probleem.
Enorm ziekteverzuim bij supermarkt in Hulst
"Het Reynaertcollege is dicht en heel veel leerlingen zitten in quarantaine. Zeker een derde van de vulploeg moeten we iedere avond missen en dat moet opgelost worden met onze vaste mensen. We hebben het echt nog nooit zo erg gehad", vertelt supermarktmanager Evelien Schelfhout. Eerder deze week werd bekend dat alle leerlingen van het Reynaertcollege naar huis zijn gestuurd vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen.

Meerdere taken

Eén van de mensen die de gaten opvult, is Damian van Iersel. "Het zijn nu heftige tijden. Ik heb het echt enorm druk." Van Iersel doet van alles in de supermarkt: vakkenvullen, het laden en lossen van de vrachtwagen en ook neemt hij leidinggevende taken op zich. Deze week kwamen daar zelfs nog extra taken bij: "Zoals magazijnwerkzaamheden en ook extra vakkenvullen."
Vakkenvuller bij AH in Hulst
De enkele vakkenvuller in de supermarkt in Hulst © Omroep Zeeland
Lege schappen zijn er in de supermarkt in Hulst nog niet. De supermarktmanager is nu vooral bezig om het rooster rond te krijgen. "Het is elke dag weer flik puzzelen, want er komen ook elke dag nieuwe besmettingen bij. Dit moet niet te lang duren." Schelfhout heeft goede hoop dat het over tien dagen beter gaat omdat veel scholieren dan uit quarantaine gaan. Van Iersel probeert zoveel mogelijk de vakken vol te houden: "En anders moet de ochtendploeg ook nog de vakken gaan vullen."

Veel jongeren

In Philippine is ook een personeelstekort: "Het raakt ons ook zeker. Ik krijg het rooster met pijn en moeite rond", aldus Peter Bolleman. Ook supermarkten in Scharendijke en Axel merken dat er steeds meer jongeren ziek zijn. Toch ondervinden zij nog geen problemen met personeelstekorten.