Politie zoekt camerabeelden om te achterhalen wanneer Dean in auto zat, hier reed verdachte in ieder geval

De politie wil weten wanneer Dean, het jongetje dat maandag dood werd gevonden op Neeltje Jans, bij de 34-jarige verdachte in de auto zat. Daarom is een opsporingsbericht gepubliceerd waarin een deel van de route van de verdachte wordt uitgestippeld. Die route is uitgewerkt tot zaterdagmiddag: toen liet de verdachte het lichaam van de kleuter achter op Neeltje Jans en verliet daarna de provincie.
Dean auto verdachte
De auto van de Belgische verdachte © Politie
De verdachte reed in een lichtgrijze Peugeot 206 met kenteken 2-ACR-250. Gevraagd wordt of mensen in de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere de auto op camerabeelden hebben staan. De verdachte is in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari de provincie Zeeland ingereden.

Man is in deze Zeeuwse plaatsen geweest

Bij Sint Jansteen is de verdachte de Belgisch-Nederlandse grens gepasseerd en vervolgens reed hij door de Westerscheldetunnel. Daarna heeft de man zijn weg vervolgd naar Koudekerke waar hij enkele uren is gebleven. De vriend bij wie hij in het dorp op bezoek was, verklaarde dat hij daar zonder Dean was.
In die nacht is hij ook in Vlissingen geweest, meldt de politie in een opsporingsbericht. Op 15 januari is hij vroeg in de ochtend in Middelburg geweest en is hij meerdere keren teruggegaan naar Koudekerke. Onduidelijk is nog of de 4-jarige Dean al die tijd in de auto zat.

Slachtoffer zaterdag op Neeltje Jans achtergelaten

Na het laatste bezoek in Koudekerke reed de verdachte zaterdagmiddag naar Neeltje Jans, waar hij het slachtoffer heeft achtergelaten. Hierna verliet hij Zeeland.
Afgelopen maandag werd het levenloze lichaam van Dean gevonden op Neeltje Jans. Even daarvoor is de man aangehouden.
Als de video waarin de politie om camerabeelden van eventuele getuigen vraagt niet werkt, kijk dan hier via YouTube.