De Zeeuwse Ellen geniet van Martinique: 'Het is hier nu het hoogseizoen'

Sinds een week volgen we de Zeeuwse Ellen die op het eiland Martinique woont. Vandaag vertelt ze dat het eiland nu in het toeristische hoogseizoen zit: "Vanaf december tot midden april is het drukke seizoen. Dat komt omdat de temperatuur nu aangenamer is."
Zeeuw in het buitenland Ellen Hage
Zeeuw in het buitenland Ellen Hage © Ellen Hage
In de overige maanden is het tropisch: "Maar nu is het een fijnere periode qua temperatuur. Het is wat frisser, aangenamer en droger. Het ademt beter."
Ellen is dan ook zeker in deze periode blij met haar verhuizing naar het eiland: "Ik ben nog iedere dag verrast door de diversiteit van de landschappen, het reliëf, de weelderige natuur en het prachtige uitzicht. Het groeit en bloeit ontzettend hier."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Ellen is 55 jaar en groeide op in Kattendijke. Nadat ze jarenlang in Frankrijk woonde, verhuisde ze in 2018 met haar man naar het Frans Caribische eiland Martinique. Daar woont ze aan het strand, heeft ze een naaiatelier en beheert ze een vakantiewoning.
Ellen vertelt over 'haar' eiland Martinique