Einde van een tijdperk: na 46 jaar stoppen John en Marjan met John's Frituurshop

46 jaar is lang genoeg geweest, vinden John en Marjan van den Hummel uit Koudekerke. Ze stoppen met John's Frituurshop en gaan van hun pensioen genieten. "We werken wel meer dan zestig of zeventig uur per week. Die tijd is geweest", vertelt John.
John stopt met John's Frituurshop
Voor het echtpaar is het een einde van een tijdperk. De twee ontmoetten elkaar zelfs via de zaak. "We hebben altijd samen gewerkt. Ieder heeft zijn eigen taken en zijn eigen plek en dat is altijd prima gegaan", vertelt John. "We zijn een geoliede machine."
Het is mijn kindje
John van den Hummel
Toch heeft John het er moeilijk mee. "Het is mijn kindje. Ik heb er mijn hele ziel en zaligheid ingestoken." Marjan denkt er iets makkelijker over. "Ik kijk vooral uit naar een tijd die wat onbezorgder is. Je bent toch constant met die zaak bezig."
John en Marjan van den Hummel in hun friettent
John en Marjan van den Hummel in hun friettent © Omroep Zeeland
Ondertussen heeft het stel ook een aantal kleinkinderen aan wie ze graag aandacht willen besteden. "Het worden echt andere tijden. We hebben een mooie camper waar we mee weg kunnen. Gewoon genieten", zegt Marjan.
Hoewel John en Marjan vertrekken, verdwijnt de frietzaak niet. Op 14 februari krijgt de nieuwe eigenaar de sleutel van het pand en wordt de zaak overgenomen.