Goedemorgen! Knuffelen, BOOS en Zeeuws bordeel

Goedemorgen! Het is vrijdag 21 januari. Scroll snel verder voor het nieuws van vandaag.
BOOS the Voice Tim Hofman
De aflevering is te zien op YouTube © ANP
Het is vandaag Wereld Knuffeldag, maar de timing is misschien wat onhandig. Niet alleen vanwege corona, ook kwam het programma BOOS gisteren met een uitzending over seksuele intimidatie bij talentenjacht The Voice of Holland. Oud-kandidaten en medewerkers van het programma deden hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen uit West-Souburg. Zo zou hij dickpics hebben gestuurd en seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt.

Bordeel

Zeeland krijgt weer een bordeel. Het is alleen niet precies wat je denkt. Verwacht geen vrouwen achter het raam, want de kunstenaars van Stichting Kunstwerkplaats Kipvis in Vlissingen willen op deze manier aandacht vragen voor de kunstsector die door de coronaregels al twee jaar zo goed als stil ligt.
Bordeel Riekwel
Leon Riekwel (l) en Dani Ploeger (r) met kunst voor in het bordeel © Omroep Zeeland
In Middelburg doet de rechtbank vandaag uitspraak tegen de 28-jarige Domburger voor het neerschieten van de 21-jarige Kezban uit Middelburg. Zij werd in augustus 2020 in haar hoofd geschoten en zit sindsdien in een rolstoel. Het OM eiste twee weken geleden 12 jaar cel en een schadevergoeding van een miljoen euro tegen de verdachte.
Schietpartij Middelburg
De man werd aangehouden na de schietpartij © HV Zeeland

Het weer

Er is vandaag nog een zwakke tot matige wind uit het westen, daarmee komen er wolkenvelden en nog een paar kleine buien van zee. Maar er zijn ook veel opklaringen. De maximumtemperatuur is vandaag ongeveer 7 graden.
Morgen zijn er ook opklaringen, lokaal kan nog een verdwaald buitje overtrekken. Zondag is het droog met zonnige perioden, maar ook kan de mist weer terugkeren aan het einde van het weekend. De middagtemperaturen schommelen dit weekend rond 5 à 6 graden.