Kleine herdenking voor kleuter Dean op Neeltje Jans

Op de plek waar de 4-jarige Dean werd gevonden, is vanmiddag een kleine herdenking gehouden. Na een oproep op Facebook kwamen een paar mensen naar Neeltje Jans om even stil te staan bij de dood van het jongetje.
Kleine Dean herdacht op Neeltje Jans
Er was gehoopt op meer opkomst, maar het bleef bij drie deelnemers. De initiatiefnemer van de herdenking was daar teleurgesteld over: "Overal zie je veel mensen bij een herdenking en massa's bloemen en knuffels", zegt ze. "Waarom hier niet? Ook al komt Dean uit België, dit is de plek waar hij gevonden is."

Warmte meegeven

"We willen gewoon even stilstaan bij zijn dood, en wat warmte meegeven", vervolgt ze. "Toen ik het hoorde dat hij gevonden was, ben ik hier meteen naartoe gereden. Ik heb een kaarsje voor hem neergezet en een knuffel. Gelukkig is daar in de loop van de week nog wat bij gekomen."
Herdenking Dean
Op de plek waar Dean is gevonden, liggen beertjes en bloemen © Omroep Zeeland
Het lichaam van de 4-jarige Dean werd maandag gevonden op Neeltje Jans. Eerder die dag hield de politie een 34-jarige Belg aan die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering en de dood van het jongetje. De politie gaat er vanuit dat de verdachte het lichaam van de kleuter zaterdagmiddag achterliet op Neeltje Jans.

Meerdere plaatsen in Zeeland

Voorafgaand daaraan werd op verschillende plaatsen in Zeeland gezocht naar de jongen, onder meer in Koudekerke, Vlissingen en Middelburg. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari is de verdachte de Belgisch-Nederlandse grens gepasseerd en vervolgens reed hij door de Westerscheldetunnel. Daarna heeft de man zijn weg vervolgd naar Koudekerke waar hij enkele uren is gebleven.