De Zeeuwse Chantal zit 'helaas' nog vast op Bonaire

"Ik zit helaas nog vast op Bonaire", vertelt de Zeeuwse Chantal Piët. Ze wilde eigenlijk terug naar de Verenigde Staten, maar dat gaat niet omdat alle vluchten zijn gecanceld. Daarom vliegt ze 'noodgedwongen' volgende week naar Curaçao: "Dat was de enige optie voor een vlucht."
Zeeuwse Chantal viert kerst in Mexico
De Zeeuwse Chantal © Omroep Zeeland
Haar verblijfplaats is niet het enige wat Chantal bezighoudt. Ook wordt de siroop die ze maakt vanaf april in Amerikaanse supermarkten verkocht: "De siroop ligt dan in zo'n 200 supermarkten in Texas. In eerste instantie gaat het alleen om siroop, maar later hopen we ook stroopwafels te gaan verkopen in die supermarkten."

Alle vertrouwen

Ze heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat haar siroop zal aanslaan onder de Amerikanen: "Als er maar heel veel suiker of vet in zit, dan komt het altijd wel goed in Amerika. Dus we zitten goed!"
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont.
Chantal Piët (38) is opgegroeid in Hulst, maar terechtgekomen in de Verenigde Staten. Ze heeft daar haar eigen stroopwafelbedrijf. Omdat ze een vaste woonplaats beu was, heeft ze haar huis verkocht en leidt een nomadenbestaan in Canada en de Verenigde Staten.
Wil je het gesprek met Chantal beluisteren? Dat kan hieronder!
Chantal vertelt over haar leven op Bonaire