Met een hapje en een drankje in de hand het centrum van Zierikzee door

Lekkerbekken konden vandaag in Zierikzee hun hart ophalen. Ondanks dat de horeca nog steeds gesloten is, hopten dertig mensen van restaurant naar restaurant. Genieten van een hapje en een drankje.
Alle lekkerbekken verzamelden zich in Zierikzee voor een restaurantwandeling
Van echte Zierikzeeënaars tot mensen uit Goes en Brabant. Het maakt niet uit waar de mensen vandaan komen, er even uit zijn is de voornaamste reden om de culinaire wandeling te maken. Maar lekker eten, dat gaat er natuurlijk altijd in. Op het menu vandaag staat: steak tartaar van rode biet, een sticky chicken bun, Mexicaanse wraps en huisgemaakte chorizo bitterballen.
"Heerlijk in je eigen stad. Overal wat eten, een rondje wandelen en meteen de ondernemers steunen. Er is weer wat te doen, dus we grepen meteen de kans", zegt een groepje uit Zierikzee.
Restaurantwandeling Zierikzee
De eerste stop is bij de wijnbar waar ze steak tartaar van rode biet krijgen © Omroep Zeeland
"Wij waren toevallig een weekendje weg en ergens lunchen gaat niet. Dit is dus een heel mooi alternatief", zeggen twee dames uit Brabant.
Een stel dat aan een broodje zit op het Havenplein van Zierikzee komt uit Goes. "De eerste stop was al heerlijk. Het was een goede reden om Zierikzee weer eens te bezoeken en de horeca op deze manier te steunen." Twee zussen hebben de wandeling als alternatief voor een dagje sauna. "Dat kan ook nog steeds niet. Normaal komt mijn zusje vaak naar mij in Breda, nu zie ik haar stad eens."
Restaurantwandeling Zierikzee
Zierikzee was een goed alternatief vandaag om te wandelen en te genieten. © Omroep Zeeland
Vier Zierikzeese horecaondernemers doen mee aan de restaurantwandeling. "In de Randstad zie je dit al veel vaker. We werden benaderd en vonden het leuk om mee te doen, dan gebeurt er toch nog iets in deze tijd", vertelt eigenaresse Nathalie Antes van wijnbar Gris Sec.
Afgelopen dinsdag haakten nog drie andere restaurants aan: eetcafé Marktzicht, hotel-restaurant Hector en hotel-restaurant Mondragon. "Zo kunnen we toch wat doen voor de mensen. Het is klein rondje, maar als je een beetje langzaam loopt, komt het wel goed", lacht restaurantmanager Jesse Ras.

Horeca vanaf volgende week weer open

Ondanks dat ze in Zierikzee de moed erin houden, kijken ze reikhalzend uit naar de persconferentie van komende dinsdag. "Ik hoor net van één van de deelnemers dat uitgelekt is dat ze misschien bekendmaken dat we weer open mogen. Het kan niet snel genoeg dinsdag zijn", zegt Antes. "We kunnen niet wachten om weer te knallen. Het heeft weer lang genoeg geduurd", zegt Ras.
"Eén van de deelnemende zussen kan ook niet wachten. Ik denk dat ik gelijk oppas regel voor vrijdag en dan gaan we weer lekker uit eten."