Goedemorgen! Onvrede over fitheidstest, Pontes grotendeels dicht en 'hoezo te oud voor stembureau'?

Goeiemorgen! De vrijwillige brandweer wil uitleg van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) over een gevaarlijke fitheidstest. Vandaag gaat de vrijwillige brandweer in overleg met de VRZ over die test, die best pittig is, maar niet zonder gevaar. In Zeeland is een vrijwilliger gewond geraakt tijdens die test en andere veiligheidsregio's voeren de test niet eens meer uit. De Vakvereniging Brandweervrijwilligers wil dat de veiligheidsregio een alternatief aanbiedt.
Brandweervrijwilligers moeten volgens hun vakvereniging een onveilige test afleggen.
Brandweervrijwilligers moeten volgens hun vakvereniging een onveilige test afleggen. (archieffoto) © Anneke van den Dries
Door de coronagolf onder leerlingen gaan de schoolgebouwen van Pontes Scholengroep in Goes grotendeels dicht. Veel klassen krijgen weer online les, behalve de examenleerlingen. Zij mogen naar school. Hoe lang de sluiting aanhoudt, wordt nog bekeken, maar tot die tijd is er dus les vanaf het schermpje.
Goese Lyceum
Goese Lyceum grotendeels dicht door coronagolf © Omroep Zeeland
Zeventig is het nieuwe zestig, je bent echt nog niet te oud om een steentje bij te dragen in de maatschappij. Sterker nog, de partij Gemeentebelang Kapelle vindt het bizar dat stembureauleden in deze gemeente op hun zeventigste te oud zouden zijn om stemmen te tellen. Dat moet anders, die leeftijdsgrens moet worden afgeschaft, zodat er straks bij de gemeenteraadsverkiezingen voldoende bemensing op de stembureaus is.
Rond half acht hoor je in de radio-uitzending Zeeland wordt wakker een interview over dit onderwerp.
Stembureau Kapelle
Een stemmer in Kapelle © Omroep Zeeland

Het weer

We beginnen deze maandag grijs en het kan plaatselijk eerst wat nevelig zijn. Waarschijnlijk blijft het bewolkt, maar het is niet uitgesloten dat plaatselijk vanmiddag even een gaatje in de bewolking ontstaat en de zon even gaat schijnen. Er staat een zwakke oostelijke wind, maximum tussen 2 en 4 graden.
Vannacht en morgen is er kans op mist ook aanwezig en het kwik kan zakken tot -1 met lokale gladheid. Daarna neemt de wind toe en donderdag passeert een front met wat regen of motregen.
Mist bij Hengstdijk
Mist bij Hengstdijk © J. van der Zanden