Opnieuw geen carnavalsoptocht Sas van Gent

Ook dit jaar is er geen carnavalsoptocht in Sas van Gent. Carnavalsvereniging De Betekoppen heeft deze week overleg gehad met de gemeente Terneuzen. Vanwege de coronamaatregelen zijn grootschalige activiteiten, zoals de carnavalsoptocht, de kinderoptocht en het ophalen van de Prins niet toegestaan.
Carnaval in Sas van Gent
Carnaval in Sas van Gent © Patricia Vogel
Aan het begin van het carnavalsseizoen was het plan om carnaval 'zo normaal mogelijk te vieren', vooral omdat er vorig jaar ook geen carnaval mogelijk was vanwege corona. Na overleg met de gemeente afgelopen week is gebleken dat er optochten dus niet mogelijk zijn, maar dat er misschien ruimte is voor kleinschalige evenementen.

Maatregelen

Voor die kleinschalige activiteiten zoeken De Betekoppen nog naar ideeën. In de praktijk betekent dat die op korte termijn moeten kunnen worden geregeld en dat ze moeten voldoen aan de dan geldende voorwaarden of maatregelen. De Betekoppen weten nog niet of er een alternatieve datum komt voor een nieuwe optocht, omdat daar opnieuw contact met alle betrokkenen over moet zijn.

Geen optochten

Eerder deze week lieten carnavalsverenigingen De Vossen in Hulst en De Nachtuulen in Aardenburg weten dat in hun woonplaats geen optocht zal zijn vanwege de coronamaatregelen.