Hoek-voorzitter Van der Staal vertrekt: 'Het was hij eruit of ik eruit'

Hoek-voorzitter Art van der Staal vertrekt per direct bij de Zeeuws-Vlaamse club. Van der Staal vertrekt omdat hij een conflict heeft met een sponsor/supporter van de club die recent een rol heeft gekregen in de technische commissie van de club.
voetbal HSV Hoek
Hoek-voorzitter Art van der Staal © Orange Pictures
Het gaat om André Wagenaar uit Yerseke, waar Van der Staal in december mee botste. "Op Facebook postte hij een kwetsend bericht waarin hij me zwart maakte en schreef dat ik niks voor Hoek over heb en er alleen voor mezelf zit", vertelt Van der Staal. Dat bericht is in opdracht van Van der Staal verwijderd. "Daarna heb ik tegen Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting, gezegd: 'hij eruit, of ik eruit.' In plaats van dat hij een reprimande heeft gekregen, hebben ze hem nu een podium gegeven in de technische commissie."
Nu heeft Van der Staal zijn conclusies getrokken en is hij opgestapt als voorzitter. "Het is wat het is. Ik ga nu rustig afwachten wat er gebeurt", zegt hij over een eventuele terugkeer. "Maar ik kan en wil niet met Wagenaar samenwerken." Wagenaar is meegekomen in het kielzog van oud-speler Frank van Damme, die namens Hoek nu spelers scout.
voetbal Hoek Nico Boussen
Nico Boussen op de tribune tijdens Hoek - Harkemase Boys in 2020 © Omroep Zeeland
"Ik ga geen keuzes maken", reageert Boussen op het ultimatum van Van der Staal. "Wagenaar en Van der Staal hebben een akkefietje gehad en als zij het niet willen oplossen dan is dat zo." Volgens Boussen heeft Van der Staal al vaker gedreigd met opstappen. "Op den duur is het wel klaar." Komende dinsdag zal er op een extra ingelaste bestuursvergadering over het voorval worden gesproken.

Bekende gifbeker

Het conflict is een nieuw hoofdstuk in het toch al turbulente seizoen van Hoek. "De bekende gifbeker moet helemaal leeg", zegt Boussen over de onrust bij de Zeeuwse-Vlaamse club. Hoek is met Lorenzo Staelens al bezig aan de vierde trainer dit jaar. In oktober stapte Lieven Gevaert op, Kenny Verhoene werd aangetrokken maar vertrok wegens ziekte zonder een duel gecoacht te hebben en Steven De Groot hield het na twee wedstrijden voor gezien.
Van der Staal was bezig aan zijn tweede periode als voorzitter van Hoek. In de zomer van 2019 trad de Terneuzenaar na een periode van vier jaar af, maar een half jaar later keerde hij alweer terug. Zijn opvolger Henk Ceelen was opgestapt vanwege een verschil van inzicht met de sponsorstichting, waarna Van der Staal weer voorzitter werd.