Bouzambou en Oranje kunnen niet stunten tegen Portugal

In de tweede wedstrijd op het EK zaalvoetbal heeft Saïd Bouzambou uit Vlissingen met het Nederlands team niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Portugal. In Amsterdam gaf Oranje de wereldkampioen goed partij, maar kon het een 4-1 nederlaag niet voorkomen.
Saïd Bouzambou EK Futsal Portugal
Saïd Bouzambou uit Vlissingen op het EK in actie tegen Portugal. © ANP
Met Bouzambou lange tijd als voorste speler verdedigde Oranje goed in de eerste helft. Portugal had een van richting veranderd schot nodig om na vijf minuten de leiding te pakken en pas in de slotminuut werd het 2-0. Aanvallend kon Nederland daar weinig tegenover stellen: niet één keer werd de ploeg van bondscoach Max Tjaden gevaarlijk.

Gas terug

Na de hervatting bleef het spelbeeld gelijk. Portugal had de bal en Nederland verdedigde geconcentreerd. Een foutje van doelman Manuel Kuijk leverde Portugal een derde treffer op. Daarna nam de wereldkampioen wat gas terug. Nadat Bouzambou al twee kleine mogelijkheden had gekregen schoot Jamal el Ghannouti van grote afstand op de lat, waarna Lahcen Bouyouzan in de rebound de 3-1 binnen schoot.
Spannend werd het ondanks de goal van Oranje in de slotfase geen moment meer. Op het moment dat Tjaden met nog een halve minuut te spelen een meevoetballende keeper in het veld bracht, strafte Portugal een fout van Mats Velseboer af: 4-1.

Servië laatste tegenstander

In de eerste wedstrijd won Nederland van Oekraïne. In die wedstrijd was Bouzambou belangrijk door voor de beslissende treffer te tekenen. Na twee wedstrijden staat Oranje derde in groep A. Vrijdag is Servië de laatste tegenstander van het Nederlands zaalvoetbalteam. Bij winst zijn Bouzambou en Oranje zeker van de kwartfinales, bij een gelijkspel of nederlaag is het resultaat van de wedstrijd Portugal-Oekraïne van belang