Horecazaak staat te trappelen en hoopt ook tot 22.00 uur open te mogen

De houten caféstoelen staan er klaar voor in Café Cliché in Middelburg. Slechts één week hebben er mensen op gezeten, daarna bleven de stoelen leeg. Waarschijnlijk gaat daar na de persconferentie van morgen verandering in komen: "Ik ben sowieso blij dat we open mogen. Tot 22.00 uur kan ik mee leven. 20.00 uur zou ik het heel slap nieuws vinden", zegt chef-kok en eigenaar Sidney Schutte.
Sidney Schutte
Sidney Schutte in Café Cliché © Omroep Zeeland
Het restaurant aan de Markt in Middelburg opende de deuren en moest ze vrijwel meteen weer sluiten door de huidige lockdown: "Dat was even een klap. De jongens en meiden waren net een beetje op gang in de keuken. En dan moet je in één keer dicht. Dan zit je met al je spullen, voor duizenden euro's aan inkoop. Wat een verspilling. Ik kan me er heel boos over maken", stelt Schutte.

Onzeker

Die periode van sluiting is waarschijnlijk na morgen over, maar het is nog niet precies duidelijk tot hoe laat de restaurants open mogen: "Die onzekerheid is heel vervelend. Je weet niet waar je aan toe bent", zegt Marco Doeleman, mede-eigenaar van Café Cliché.
Marco Doeleman
Marco Doeleman in Café Cliché © Omroep Zeeland
Schutte is niet verrast dat nu wordt gesproken over een sluitingstijd van 22.00 uur: "Ze moeten mij nog eens een goede reden geven waarom het géén 22.00 uur kan worden. Ze moeten ons wel de ruimte geven om normaal een restaurant te kunnen runnen." Zijn compagnon vindt dat ook: "De spreiding van mensen wordt lastiger als je om 20.00 uur moet sluiten. Iedereen komt tegelijk en je wil natuurlijk toch aan de regels voldoen qua afstand en dergelijke."
Sidney Schutte en Marco Doeleman
Sidney Schutte (links) en Marco Doeleman (rechts) © Omroep Zeeland
De persconferentie waarin het kabinet naar verwachting versoepelingen bekend maakt is dinsdagavond om 19.00 uur. Verschillende media melden bekend wordt gemaakt dat de horeca tot 22.00 uur open mag blijven.