De Tweemaster-Kameleon krijgt status excellente school terug

De Inspectie van Onderwijs heeft basisschool De Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg benoemd tot excellente school. De school is de enige Zeeuwse onderwijsinstelling die dit jaar aan de lijst is toegevoegd. Het Calvijn College stond al met drie locaties in de lijst en dat blijft zo.
De basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg
De basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg © Google
Op de website van de Inspectie van Onderwijs staat een totaaloverzicht van alle excellente scholen in Nederland. Een excellente school scoort op ieder criterium van de Inspectie van Onderwijs goed. De Tweemaster-Kameleon had de status al eens en krijgt die nu dus terug.
In het rapport van de school uit Oost-Souburg staat: "De Tweemaster-Kameleon weet een (groot) gedeelte van haar eigen ambities waar te maken, wat ten goede komt aan het onderwijs van al haar leerlingen. Daarnaast heeft de school alle leerlingen goed in beeld. De laatste jaren heeft het team veel aandacht besteed aan het verbeteren van het pedagogisch klimaat. De kennis en inhoud, vanuit diverse gevolgde cursussen, is succesvol toegepast in de school."

Ouders en leerlingen

De leerlingen van de school in Oost-Souburg en hun ouders zijn volgens het rapport enthousiast over de school. "Zowel de ouders als de leerlingen geven aan dat het team veel aandacht voor problemen heeft en bij problemen op tijd ingrijpt, mocht dat nodig zijn. Het team is enthousiast en staat open voor vernieuwingen. Ieder lid maakt deel uit van een werkgroep die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, bijhouden en borgen van het betreffende vakgebied."

Calvijn College

Het Calvijn College staat al jaren met verschillende vestigingen in de lijst met excellente scholen en dat is nog steeds zo. Het gaat om Calvijn College havo in Goes, Calvijn College praktijkonderwijs in Krabbendijke en Calvijn College vmbo gemengd/theoretisch, ook in Krabbendijke.