Zeeuwse Evelien in Oostenrijk ergert zich aan toeristen in het skigebied

De Vlissingse Evelien die in Oostenrijk woont, loopt de afgelopen week witheet aan wanneer ze in de rij van de skilift staat. Eveliens woonplaats is namelijk, ondanks corona, veranderd in een toeristengebied. En die toeristen, die nemen de coronaregels niet zo nauw. Tot ergernis van Evelien.
Evelien Thiele Zeeuw in het Buitenland ZIB
Evelien Thiele vanuit Oostenrijk © Omroep Zeeland
"Ik ben een beetje gefrustreerd", zegt Evelien tegen radiopresentator Michiel van der Velde. "Er zijn zo veel toeristen die hun mondkapje niet op doen en dan kan ik weer niet m'n mond tegen ze houden."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is elf jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.
Met haar Vlissingse temperament stapt Evelien dan ook gewoon op de toeristen af. "Tot schaamte van mijn man", lacht ze. "Die probeert me dan mee te trekken en schaamt zich, maar ik vind dat ik daar gewoon iets van mag zeggen. Vaak krijg ik een grote mond terug, maar ja, misschien helpt het."
Luister hieronder het gesprek met Evelien terug:
Evelien vertelt vanuit Oostenrijk
Evelien kan zich al helemaal opvreten over het idee dat de toeristen na een weekje skiën thuiskomen met het coronavirus. "En wie krijgt er dan weer de schuld!? Oostenrijk! Maar ik denk dan: hoe heb je jezelf gedragen? Houd je gewoon aan de regels."