Peter uit Hoek maakt winnende worsten: 'Maken van een worst is zo simpel nog niet'

De beste worsten van de regio komen uit Hoek. Ambachtelijk slager Peter Mol van slagerij De Limousinhoeve sleepte de titel regiokampioen Worstmaker van het jaar gisteravond in de wacht tijdens een online bekendmaking van de winnaars: "Het maken van een worst is zo simpel nog niet", vertelt Mol.
Peter uit Hoek maakt winnende worsten: 'Maken van een worst is zo simpel nog niet'
Mol maakt volgens het Worstmakersgilde de beste worsten van Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht: "Het is een bekroning op je werk", vindt Mol. Als regiokampioen versloeg hij twintig andere genomineerde worstmakers. Een slagerij uit Limburg won de landelijke titel.
Bij het maken van een goede worst komt veel kijken: "We zijn altijd wel bezig met de worsten zo goed mogelijk te maken zodat ze technisch goed in elkaar zitten, maar ook super lekker zijn. Er kan veel verkeerd gaan. Zo kun je luchtgaatjes, een afwijkende smaak, kruidenopeenhoping, vetafzetting of een geleiafzetting in de worst hebben."

Onverwacht bezoek

Daar heeft Mol gelukkig geen last van, want zijn worsten vielen bij de jury in de smaak: "Er waren drie keuringsrondes waar onverwachts producten opgehaald werden en de worsten door onafhankelijke keurmeesters gekeurd werden. Ze komen dan gewoon een stuk worst ophalen en dat wordt dan gekeurd", legt Mol uit.
Bekijk hieronder de video waarin Mol hoort dat hij gewonnen heeft.
Peter Mol
Peter Mol met zijn winnende worsten © Slagerij De Limousinhoeve