Voorlopig geen 'dansjes' in Zeeuwse nachtclubs: 'Ons druk maken heeft geen zin meer'

Horecaondernemers openden woensdag met een grote glimlach de deuren van hun restaurant, maar eigenaren van de nachthoreca balen. Zij kunnen vanwege de coronamaatregelen nog steeds geen nachtelijke feestjes organiseren in hun club, want de deuren moeten om 22.00 uur sluiten.
Restaurants open de deuren maar nachtclub blijft dicht
Bedrijfsleider Ali Ahmadi van Schuttershof in Middelburg keek met teleurstelling naar de persconferentie van het kabinet. De nachtclub mag tot 22.00 uur de deuren openen, maar met alle maatregelen is dat volgens de organisatie niet haalbaar. "We blijven maar gewoon wachten tot de sluitingstijd voor het nachtgedeelte wordt verruimd. Het nachtleven is 96 weken dicht. Druk maken heeft geen zin meer, dat stadium zijn we al voorbij", zegt Ahmadi.
Schuttershof in Middelburg
Ali Ahmadi in Schuttershof in Middelburg. © Omroep Zeeland
Iets verderop in de stad is vooral vreugde. Zoals bij Het Koffiepand. "Super fijn natuurlijk dat we gasten weer binnen kunnen ontvangen. We zijn helemaal door het dolle. Het is gewoon heel anders dan met afhaal. Het is gezelliger en er is weer sfeer", vertelt Michelle de Kort enthousiast.
Bij Het Koffiepand stromen de reserveringen binnen. "En het is nu vooral gezellig druk." Bij Schuttershof is er voorlopig vooral onzekerheid. "Het is lastig, maar we houden nog wel vol", zegt Ahmadi.

Nachtclubs in Zeeland

Andere uitgaansgelegenheden in Zeeland waren net als Ahmadi ook niet te spreken over de uitkomst van de persconferentie. Zoals Rafael van 't Kruys, van uitgaansgelegenheid El Toro in Goes. "Je hoort niets over het nachtleven. Ik heb het na twee jaar een beetje opgegeven." Hij sluit zijn zaak de komende tijd dan ook helemaal. "Ik heb het in het begin wel geprobeerd maar je moet realistisch zijn. Het is geld- en tijdverspilling."

'We gaan de goede kant op'

Thomas van Raay van de Rooie Oortjes in Middelburg probeert zo positief mogelijk te zijn. "Ik denk dat het zo'n beetje de laatste loodjes zijn. Ik denk dat we de goede kant op gaan." Ondanks de eindtijd van tien uur blijft café de Rooie Oortjes gewoon dicht. "Met onze vergunning mogen we pas om 20.00 uur open en ik ga niet voor twee uurtjes open", aldus van Raay.