Broers die verdacht worden van neersteken Tim blijven voorlopig in cel

De twee broers van vijftien en zestien jaar, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij waarbij de 15-jarige Tim van der Steen om het leven kwam, blijven de komende drie maanden vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Middelburg bepaald.
Jongen (15) zwaargewond bij steekpartij Middelburg
Tim raakte zwaargewond bij de steekpartij in Middelburg © HV Zeeland
De steekpartij gebeurde op zondag 9 januari in de Middelburgse wijk Dauwendaele. De 15-jarige Tim vocht voor zijn leven, maar overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Geen contact met de buitenwereld

De twee jonge verdachten zitten in een Justitiële Jeugdinrichting. Ze blijven in beperkingen zitten, zoals dat heet. Dat betekent dat ze geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben en dus ook geen kranten mogen lezen of televisie mogen kijken. Het enige contact dat ze hebben is met hun advocaat.
De zaak moet na deze verlenging van het voorarrest van drie maanden voor de eerste keer voor de rechter komen.
Erehaag en fakkels bij afscheid Tim
Erehaag en fakkels bij afscheid Tim © Omroep Zeeland
De dood van Tim van der Steen leidde tot veel verdriet en verontwaardiging. Veel mensen legden bloemen en kaartjes neer op de plek waar hij werd neergestoken. Ook uitten honderden mensen hun medeleven in een stille tocht op 16 januari. Vorige week namen familie, vrienden en bekenden onder grote belangstelling afscheid van Tim.