Zeeuwse Adriënne maakt zich in Australië klaar voor omikron

De Zeeuwse Adriënne, die in Australië woont, ziet langzamerhand de coronabesmettingen van de omikron variant stijgen. Vooralsnog merkte Adriënne, behalve een grenssluiting, nog weinig van het virus, maar ze denkt dat dat nu gaat veranderen. "We gaan het toch krijgen."
ZIB Zeeuw in het Buitenland - Adrienne
ZIB Zeeuw in het Buitenland - Adrienne © Omroep Zeeland
Ook ziet Adriënne dat een steeds groter deel van de Australische bevolking mondkapjes moet dragen. Iets waar Adriënne zelf nog niet mee te maken heeft gehad. "Maar de grens gaat binnenkort toch open, we kunnen niet voor altijd als een eiland blijven leven. En dan zullen we ook mondkapjes op moeten."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.
Wanneer je Perth bezocht hebt, moet je een mondkapje dragen. "Als ik dan nu in de supermarkt loop, weet ik precies wie er in Perth geweest is. Heel stom, maar je loopt toch nog met een boog rond mensen heen. Terwijl jullie al twee jaar mondkapjes op moeten. Gek he!?"
Toch is Adriënne wel al klaar om mondkapjes te dragen. "Ik heb een pakje liggen. Voor als ik halsoverkop naar Perth moet, of naar Nederland. Maar vooralsnog blijft het pakje nog even ongeopend."
Luister hieronder het gesprek met Adriënne terug:
Adriënne vertelt vanuit Australië