De meeste sporters spelen dit weekend weer competitie, maar niet iedereen

De amateursportwereld krabbelt weer op na de door het kabinet aangekondigde versoepelingen. De meeste competities worden dit weekend alweer hervat. Een aantal sportbonden kiest ervoor om nog een week te wachten.
voetbal 's-Heer Arendskerke Oostkapelle / Domburg
In één van de laatste speelrondes namen 's-Heer Arendskerke en Oostkapelle/Domburg het tegen elkaar op © Peter Wijts

Voetbal

De A-categorie van het seniorenvoetbal zal dit weekend nog niet het veld opgaan. Dan gaat het in Zeeland om de competities van de Derde Divisie tot en met de 4e klassen. Voor die categorie is de KNVB er nog niet uit wat er met het restant van de competities gebeurd. "Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario's nader bekeken", is te lezen in het persbericht van de voetbalbond. Komende vrijdag wil de KNVB communiceren hoe de competities in de A-categorie worden uitgespeeld.
De B-categorie mag dit weekend wel de voetbalschoenen aantrekken. Hun competitie wordt hervat met het reguliere programma.

Districtsbeker vervalt

Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen. Volgens de KNVB geven de bekerwedstrijden een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen.
Zeeuws Korfbal Spektakel
Een moment uit een oefenwedstrijd tussen Swift en TOP Arnemuiden © Rien Paardekooper - KiekNoe fotografie

Korfbal

De korfbalcompetities worden hervat in het weekend van 5 en 6 februari. De al gespeelde wedstrijden vervallen en er is een nieuwe indeling en wedstrijdprogramma bekendgemaakt door de KNKV. Het breedtekorfbal begint wel dit weekend in dezelfde competities als voor de lockdown.
TOP Arnemuiden, de hoogst spelende Zeeuwse korfbalclub, speelt in een poule met AW/DTV, Fiks en Odik. De hoofdklasse is opgedeeld in twee poules en spelen een hele competitie tegen elkaar. De nummers één van beide poules spelen een wedstrijd om promotie naar de Korfbal League. De nummers vier spelen na zes duels om lijfsbehoud.

Biljarten

De competities in de biljartsport worden per direct hervat. Dat betekent dat de biljarters van de Dallinga.com dit weekend weer in actie komen in de eredivisie driebanden. Zij gaan zondag op bezoek bij Topbiljart Zundert. De poolers van Sport Pub Goes mogen ook weer in actie komen, maar voor hen staat er pas in het weekend van 5 en 6 februari weer een speelronde gepland.
Toch geen verplichte coronapas voor buitensporten
Een coronatoegangsbewijs wordt voor sporters en publiek verplicht © ANP / Canva

Overige sporten

De competities in de volgende sporten beginnen per direct: basketbal, hockey, handbal, schaken, tafeltennis, volleybal en waterpolo. De badmintoncompetities, alle klassen onder de eerste divisie, liggen dit weekend nog stil, maar vanaf maandag 31 januari worden er ook in de overige competities weer wedstrijden ingepland.

Coronatoegangsbewijs

Bij alle sportwedstrijden is publiek weer toegestaan, zolang er aan de basisregels gehouden wordt. Daarnaast is het voor alle spelers en toeschouwers verplicht om het coronatoegangsbewijs te laten zien bij aankomst. Kantines mogen geopend. De sluitingstijd is uiterlijk 22:00 uur.